Demir Kutu Profil Fiyatları 2024 Demir Profil Fiyat Listesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Kutu Profil Fiyatları listesi

Kutu Profil Fiyatları listesi

admin admin -
200 0

icerik

Kutu Profil Fiyatları

Kutu profil fiyatları, kutu profillerin üretim özelliklerine göre değişmektedir. Otomobil sanayisi başta olmak üzere gıda üretim tesislerinde, yapı endüstrilerinde kullanılmakta olan demir malzemelerdir. Bu malzemeler, işlevsellik sunması açısından oldukça yoğun olarak kullanılmaktadır ve farklı alaşımlar kullanılarak paslanmaz çelik formuna getirilmektedir.Kutu profillerin farklı çeşitlerinin ve formlarının bulunması nedeni ile fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Bu yapı malzemesine kutu profil adı verilmesinin nedeni; dikdörtgen formda olması ve de içinin boş olmasıdır. Dış cephe kaplamasından inşaat projelerine, zemin döşemesinden dekorasyona kadar pek çok amaçla kutu profil kullanımı yapılmaktadır.

Kutu profil ürünlerinin fiyatları, satın alınacak olan ürünün ebatlarına göre değişkenlik göstermektedir. Bununla birlikte, üretimde kullanılan alaşım ya da kimyasal özellikler de büyük ölçüde kutu profil ürünlerinin fiyatına etki etmektedir.

Kutu Profil Çeşitleri

Kutu profil ürünleri, üretim formlarına göre iki ana gruba ayrılmaktadır. Kutu profil çeşitleri, kare kutu profil ve dikdörtgen kutu profil olarak ikiye ayrılmaktadır. Formu her ne olursa olsun kutu profiller, basınç uygulamalarında kullanılmakta ve sahip olduğu yapısal özellikleri nedeniyle farklı sektörlerde kullanılmaktadır. Paslanmaz yapı özelliği ve dayanıklılığı sebebiyle uzun ömürlülüğü vaat eden kutu profiller, kare ile dikdörtgen olarak iki farklı şekilde satışa sunulmaktadır.

Kare kutu profil, yapısı sebebiyle yoğun olarak nakliye sektöründe, mobilya üretiminde ve güvenlik ızgaralarında kullanılmaktadır. Şeklinin kare olması nedeniyle sütun ve direk gibi küçük uygulama alanlarında da tercih edilmektedir. Bu ürünlerde, delme ve kesme işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Ayrıca bu ürünlerin paslanmaya karşı direnç gösterebilmesi için galvanizleme uygulamasının yapılması gerekmektedir. Kare profillerin gemi yapımında, çatı yapımında ve makine imalatı yapımında kullanımı oldukça yaygındır. Ayrıca kere kutu profiller, ağır sanayi alanında da kullanılmaktadır.

 

Dikdörtgen kutu profil kullanım açısından kare kutu profil ile benzerlik göstermektedir. İçi boş bir şekilde üretilen dikdörtgen kutu profiller, genel imalat alanında, otomotiv sektöründe, nakliye sektöründe ve mobilya sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ürünlerin kesme işlemleri eğer doğru ekipman tercih edilirse kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu profil türü, tıpkı kare profilde olduğu gibi galvanizleme işlemi ile paslanmaya karşı direnç kazanmaktadır. İstenilen ölçü ve ebatta üretilebilen bu kutu profiller, istenilen alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Kutu Profil Özellikleri

Kutu profiller farklı alanlarda ve farklı sektörlerde kullanılabilen ürünlerdir. Bu ürünlerin temel kullanım alanı; endüstri sektördür ve sağladığı işlevsellik sayesinde çok yönlü olarak kullanılabilmektedir. Kutu profiller, başta otomotiv sektöründe olmak üzere yoğun olarak yapı sektöründe kullanılmaktadır. Çünkü bu ürünler, uzun ömürlüdürler ve uzun yıllar boyunca dayanıklılık göstermektedirler. Ayrıca kutu profiller, çeşitli sanayi alanlarında da kullanılabilmektedir ve üst seviyede verimliliğin elde edilmesini sağlamaktadır.

İnşaat alanlarından sıklıkla karşılaşılan kutu profiller, inşaatların ana unsurları arasında yer almaktadır. Standart bir kutu profilin boyu 6 metredir ve bu demirden oluşan yapı malzemesi oluşturulurken ileri teknoloji kullanılarak daha iyi üretimin yapılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, standart boy kutu profil dışında farklı boy ve ebatlarda da isteğe göre üretim yapılabilmektedir. Dolayısı ile gelen taleplere göre 12 metre uzunluğa kadar boyutlandırma yapılabilmektedir.

Kutu profil satın alacak olan endüstriyel işletmelerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat etmek, üründen daha doğru ve daha iyi verim alınmasını sağlamakla birlikte yüksek verimliliğe olanak tanımaktadır.

Kutu Profil Kullanım Alanları

Kutu profiller, endüstri ve çeşitli iş alanlarından yoğun olarak kullanılmakta ve hatta çoğu zaman ana malzeme olarak görevini yerine getirmektedir. Bu demirden yapılan, dayanıklılığı olan ve uzun süre kullanılabilen malzemeler, inşaat sektöründe yoğun olarak çatı yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca beyaz eşya üretiminde ve yan sanayide sıklıkla tercih edilmektedir. Yan sanayi kuruluşları özellikle bu ürüne talep göstermektedir.

Kutu Profil Ağırlık Hesaplama

Kutu profil ağırlık hesaplama işleminin yapılabilmesi için profilin A ölçüsü ile B ölçüsüne gereksinim duyulmaktadır. Ayrıca hesaplamada et kalınlığı, köşe radiusu ve profil uzunluğu bilgileri de kullanılmaktadır. Hesaplamanın daha kısa sürede ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için  kutu profil ağırlık hesaplama linkine tıklayabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kutu Profil Fiyatları

Kutu profil fiyatları, profillerin çeşitlerine göre farklı şekillerde fiyatlandırılmaktadır fakat fiyata etki eden en önemli unsur kutu profillerin ölçüleridir. Kutu profil fiyatları 2020 listesine göre şu şekildedir;

10x10x0,70 liste metre fiyatı 1,58 KDV dahil 6 metre fiyatı 8,39
10x10x,80 liste metre fiyatı 1,68 KDV dahil 6 metre fiyatı 8,92
10x10x0,90 liste metre fiyatı 1,87 KDV dahil 6 metre fiyatı 9,93
10x10x1 liste metre fiyatı 2,02 KDV dahil 6 metre fiyatı 10,73
10x10x1,20 liste metre fiyatı 2,41 KDV dahil 6 metre fiyatı 12,80
10x20x0,70 liste metre fiyatı 1,92 KDV dahil 6 metre fiyatı 10,20
10x20x0,80 liste metre fiyatı 1,95 KDV dahil 6 metre fiyatı 10,35
10x20x0,90 liste metre fiyatı 2,18 KDV dahil 6 metre fiyatı 11,58
10x20x1 liste metre fiyatı 2,41 KDV dahil 6 metre fiyatı 12,80
10x20x1,20 liste metre fiyatı 2,86 KDV dahil 6 metre fiyatı 15,19
10x20x1,50 liste metre fiyatı 3,49 KDV dahil 6 metre fiyatı 18,53
10 x 30 x 0,70 liste metre fiyatı 2,39 KDV dahil 6 metre fiyatı 12,69
10 x 30 x 0,80 liste metre fiyatı 2,53 KDV dahil 6 metre fiyatı 13,43
10 x 30 x 0,90 liste metre fiyatı 2,85 KDV dahil 6 metre fiyatı 15,13
10 x 30 x 1 liste metre fiyatı 3,14 KDV dahil 6 metre fiyatı 16,67
10 x 30 x 1,20 liste metre fiyatı 3,73 KDV dahil 6 metre fiyatı 19,81
10 x 30 x 1,50 liste metre fiyatı 4,03 KDV dahil 6 metre fiyatı 21,40
10 x 30 x 1,50 liste metre fiyatı 4,49 KDV dahil 6 metre fiyatı 23,84
15 x 15 x 0,70 liste metre fiyatı 1,92 KDV dahil 6 metre fiyatı 10,20
15 x 15 x 0,80 liste metre fiyatı 1,95 KDV dahil 6 metre fiyatı 10,35
15 x 15 x 0,90 liste metre fiyatı 2,18 KDV dahil 6 metre fiyatı 11,58
15x15x1 liste metre fiyatı 2,41 KDV dahil 6 metre fiyatı 12,80
15x15x1,50 liste metre fiyatı 3,29 KDV dahil 6 metre fiyatı 17,47

Tüm ürün listemize ulaşmak ve güncel fiyatlar içinde Anlık Fiyat Listesi ana başlığımızı ziyaret edebilirsiniz

Kutu Profil Fiyatına Etki Eden Unsurlar

Kutu profil ürünleri, birbirlerinden farklı özelliklerle üretilebilmekte ve farklı formlarda piyasaya sürülmektedir. Dolayısı ile bu farklılıklar, fiyatların değişkenliği üzerinden önemli ölçüde etkili olmaktadır. Kutu profil fiyatları, üretimdeki demir alaşımı kullanımı ve demir kimyasal değerleri gibi durumlardan dolayı farklılaşabilmektedir. Bununla birlikte, bu ürünlerin boyutları da fiyatların belirleyicisi olmaktadır. Genel olarak kutu profil fiyatları üzerine etki eden unsurlar şunlardır:

  • Kutu profilin boyutları
  • Kutu profilin sahip olduğu kimyasal değerler
  • Kutu profilin fonksiyonel özellikleri
  • Kutu profilin kullanım seçenekleri

Görüldüğü üzere kutu profil fiyatlarına etki eden pek çok etken bulunmaktadır. İhtiyaç durumlarına göre satın alınan kutu profiller, farklı fiyat seçenekleri ile satışa sunulmaktadır.

Kutu Profil Ne İşe Yarar?

Kutu profil fiyatları ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler verdiğimiz bu yazımızda ayrıca kutu profil ne işe yarar sorusunun yanıtlarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Aslında kullanım alanı her geçen gün artan kutu profiller pek çok sektörde yerini almaya başlamıştır. İnşaat projelerinde sıkça rastlanan kutu profiller ıslak zeminlerde, dekorasyon çalışmalarında, makine üretimlerinde ve dış cephe kaplamalarında karşınıza çıkabiliyor. Bu kapsamda ESN Demir Çelik firmasıyla iletişime geçen müşterilerimiz daima en uygun fiyat avantajlarından da yararlanabiliyor.

Kare ya da dikdörtgen profil olarak tercih edebileceğiniz bu ürünler galvaniz kutu profili olarak da adlandırılıyor. Galvaniz kaplamalar her şeyden önce metallerin ömrünü uzatmaktadır. Bununla beraber kromat ile kaplanan metaller çok daha uzun ömürlü olarak kullanılabiliyor. Günümüzde bu profillerin kalitesi, yapım aşamalarına göre farklılık gösteriyor. Kutu şeklini alır almaz PVC sektöründe yapı desteği olarak kullanılan kutu profiller, farklı şekillerde üretilebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir